2009. november 16.

Harry és Sally


Szándékosan nem másolom ide a film ajánlóját, ugyanis abban a másfél órás film összes fontos mozzanatát leírják, az utolsó öt perc kivételével!

A lényeg az, hogy ez egy réges-régi romantikus vígjáték, Meg Ryannel és Billy Crystallal, no meg mellékszerepben Carrie Fisherrel, ezúttal arany bikini és fejére nőtt briósok nélkül. :) Tény, hogy ez a film azért lett kultfilm, mert ebben van az az ominózus Meg Ryan az étterembe orgazmust színlel c. jelenet, de szerintem ez a sztori sokkal-sokkal több ennél.

A téma örök: lehet-e barátság férfi és nő között? Egy ideig még mi magunk, sőt, a főszereplő Harry, a kérdés legfőbb cáfolója is elhiszi, hogy lehet. A szereplők jók, a film kedves, vicces, kicsit sem elszállt; egyszerűen csak hétköznapi embereket, szerethető karaktereket, apró bogarakat, mindennapi helyzeteket, valós, de ugyanakkor áhított kapcsolatokat mutat be.

Kellemes másfél óra, emlékezetes, kacagtató mondatokkal. megható, de kicsit sem sablon romantikus vígjáték.

Ó, igen, és egy kedvenc mondat a végéről: Volt egy hatalmas kókusztortánk. Két szintes. És volt hozzá egy hatalmas tál csokiöntet, külön. Mert nem mindenki szereti úgy, ha átázott a torta. :)

5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése