2010. január 15.

A repülő tőrök klánja

859-ben járunk, Kínában: a hajdan virágzó Tang dinasztiára sanyarú idők járnak. Egymást követik a lázadások, miközben a korrupt kormányt teljesen lefoglalják az engedetlen hadsereg soraiból szerveződő szabadcsapatok elleni harcok. Ezek közül a legjelentősebb a Repülő Tőrök Háza nevet viseli, és napról napra erősebbé válik egy rejtélyes harcos vezetése alatt. Két ifjú parancsnok, Jin és Leo azt a feladatot kapja, hogy ejtsék foglyul az ismeretlen vezért, amelynek végrehajtásához rafinált tervet eszelnek ki. Jin magányos harcosnak adja ki magát, Szél álnéven, és megmenti a börtönből Meit, a vak forradalmárlányt, majd elnyerve bizalmát, elkíséri a titkos szervezet főhadiszállására. A terv beválik, Jin és Mei azonban a hosszú és veszélyekkel teli út során egymásba szeret. (port.hu)

Hihetetlenül szép látványvilágú, gyönyörű, élő színekkel teli film, ahol azonban még a legapróbb hangoknak és legkisebb rezdüléseknek is hatalmas szerepe van. Bár hivatalosan az akciófilm kategóriába sorolják, itt az akció mégis teljesen mást jelent. Bár sok a harcos jelenet, mégsem fröcsög a vér, hanem a küzdelem elegáns, szinte már tánc jellegű, könnyed, mégis bátor és magával ragadó. Néha még repülünk is, ugyanúgy, mint nagy kedvencemben, a Tigris és sárkányban. És mindezekhez természetesen gyönyörű zene is társul.

A történetet sokan talán unalmasnak találják, de én szeretem az ilyen típusú filmeket is, amikre később főleg az általuk teremtett különleges hangulat miatt fogok emlékezni. Persze így is van ám cselekmény, vannak meglepetések is, izgalom is, de ez a történet elsősorban mégis csak a szerelemről szól: csábításról, fellángoló és mindent elsöprő érzésekről, féltékenységről, elkötelezettségről, féltésről és bosszúról...

Szépséges film; a varázslatos képeket próbáltam jól az emlékezetembe vésni, a befejezésen pedig még biztosan el fogok gondolkozni egy kicsit.

5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése