2010. március 27.

Kapj el, ha tudsz!

Frank W. Abagnale dolgozott orvosként, ügyvédként és egy nagy légitársaság másodpilótájaként - és mindezt a huszonegyedik születésnapja előtt. A szélhámosság nagymestere emellett briliáns csekkhamisító is volt, szakértelme több millió dollárt hozott neki a konyhára. Carl Hanratty FBI ügynök legfontosabb küldetésének tartotta, hogy elkapja Franket és a törvény színe elé vigye, de Frank mindig egy lépéssel előtte járt és a hajsza folytatására kényszerítette. (port.hu)

Tom Hanks jó színész, ezt szerintem senki sem vitatja. Leonardo DiCaprio viszont már kicsit más eset, őt sajnos beskatulyázták nyálas szépfiúnak, de egyrészt, már kezd eredményes lenni sok-sok kibúvási kísérlete (vagy az is lehet, hogy csak öregszik a mi Leonk), másrészt meg ő így is jó színész. Aki nem hinné, nézze meg a egy-két korai filmjét, ahol aztán még fiatalabb, még kisfiúsabb, még nyálasabb - és mégis hihetetlenül jó, szóval kell, hogy tudjon valamit. A harmadik név pedig, ami meg kell említenem, az Steven Spielbergé... Erre a trióra már tuti mindenki felkapja a fejét. De ha még azt is hozzáteszem, hogy közös filmjük egy igaz történeten alapuló krimi-vígjáték, akkor még izgalmasabbnak tűnik a kombináció. És amit végül kapunk, az igazán várakozásunknak megfelelő.

Jó kis film ez, izgulunk, nevetünk, kikapcsolódunk és száguldunk mi is ebben az őrült fogócskában, amit a mellékszerepekben feltűnő nagynevű, sok helyről ismerős színészek csak még izgalmasabbá tesznek. A végén pedig jól észbe kapunk: hová is tart ez az egész? Kicsit elgondolkoztat, kicsit felkavar, majd végül a két férfi közt szövődött különös barátság kapcsán kicsit meg is hat. Szerintem jó kombináció.

Kategóriájában(!) ez a legjobb film, amit mostanában láttam.

5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése