2010. március 25.

Négyen résen

Két fiatal házaspár autózik a renói Monstre autófesztiválra. Roy és Candy, valamint Lonnie és Darlene, akik elég régóta ismerik egymást ahhoz, hogy együtt induljanak egy közös, autós vakációra. Kezdetben jól érzik magukat, remekül szórakoznak, mígnem valami furcsaság történik közöttük. Kiderül, hogy Lonnie már évek óta szerelmes barátja feleségébe. A felismerés folytán minden összezavarodik és már semmi sem működhet közöttük úgy, mint azelőtt. Az út hátra lévő részében az a kérdés, túléli-e a barátság és a szerelem ezt az őrült kéjutazást? (port.hu)

Érdekes kis film, bár inkább elgondolkoztat az emberi kapcsolatokról, semmint megnevettet. Azt hiszem, a legérdekesebb az volt benne, hogy az egyik házaspárnál a férfi, a másiknál pedig a nő volt az "irányító", de a nagy lebukás után valahogy a korábban elnyomott(?) felek nagyon is magukra találtak és kivirultak. Persze az megdöbbentő, hogy hogy a csudában házasodhatnak össze emberek anélkül, hogy igazából ismernék a másikat? És ezután hogy a csudában élhetnek le éveket, évtizedeket egymás mellett?

Persze a film nem ad erre választ, ott valahogy "lazára" veszik ezeket a megoldásokat és törekszenek a happy endre. Persze, bizonyos változásokat azért tapasztalunk az életükben, de hogy ez mennyire valószerű, az már igencsak kérdéses.

Nagy nevű színészek, érdekes szituációk, mégis, valahogy semmi extra. Tipikus "egynek jó" film, vagy csak egy hajszállal több annál.

3/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése