2010. május 7.

Bazi nagy görög lagzi

Mire vágyik egy apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen férjhez valami rendes, megbízható férfihoz. Mire vágyik egy görög apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen hozzá egy görög férfihoz, aki lehetőleg még rendes is.
Toula (Nia Vardalos) 30 éves, szülei chicagói éttermében, a Táncoló Zorbában dolgozik, elhanyagolja magát, és családja legnagyobb rémületére semmi jelét nem mutatja, hogy kedve volna végre megházasodni és gyerekeket szülni. Az apja már bármilyen vővel kiegyezne. Pontosabban: majdnem bármilyennel. De Toula, az örök lázadó egyszer csak megszabadul a szemüvegétől, egyre szexibben öltözik, senkinek nem árulja el, mivel tölti az estéit, és végül bemutatja álmai férfiát, Iant, aki szőke, nem görög, és még vegetáriánus is. Elszabadul a pokol! De nincs mese: az apának el kell viselnie Iant, Iannek el kell viselnie új családját, és Toulának el kell viselnie, hogy szerettei képtelenek elviselni egymást.
(port.hu)


Mikor Prágába utaztam, ezt a filmet vetítették a buszon. És, bár feltett szándékom volt egy percet sem fordítani másra, mint a mellettem elrobogó tájra és az utazás élvezetére, a képernyő mégis valahogy vonzotta a tekintetemet. :) Pedig már többször is láttam ezt a filmet, igaz, eredeti hanggal még sosem. így aztán hegyezhettem jól a fülemet, mert a görögös angol bár nagyon király, de értés szempontjából azért tartogat némi kihívást. ;)

A film egyébként még mindig vidám, vicces, kedves és bájos. És persze nagyon görög. :) Ehhez méltóan megfogalmaz olyan örök érvényű igazságokat, mint amilyen az, hogy a férfi a fej, de a feleség a nyak. A fej pedig mindig arra fordul, amerre azt a nyak fordítja. Apjuk is könnyen beleegyezik bármibe, csak el kell vele hitetnünk, hogy az ő ötlete volt. :)

5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése