2010. szeptember 15.

Magánürügy

Stacy egy népszerű szembesítőshow segédproducere. A fiatal lány legfőbb problémája, hogy a barátja miért irtózik annyira a házasság gondolatától. Mivel hiába faggatja a korábbi zátonyra futott kapcsolatairól, oknyomozó riportba kezd, mintha csak a soron következő műsorhoz gyűjtene anyagot. Interjúalanyai a fiújától elcsent kézi számítógépből kinyert exbarátnők hosszú sora, akik között van szexmániás fotómodell, bőrgyógyásznak hitt nőgyógyász és szimpatikus hokirajongó. Egyvalamiről Stacy elfelejtkezik, műsorának sava-borsa a botrány. Ezt hamarosan első kézből is megtapasztalhatja. (port.hu)

Ez a film több dolog miatt is érdekes, hiszen ott van rögtön Brittany Murphy hihetetlenül jó alakítása -- nem tudom megmondani, miért szeretem ezt a kis fiatal lányt és az ő csacska, de nagyon is szerethető karaktereit, de nagyon szeretem és sajnálom, hogy több szerepben már láthatom. :( A második dolog a "kibeszélőshow-k" undormányos, alantas világa, amit ennek a filmnek sikerül középpontjába állítani, lassacskán elfogadtatni, majd újra szívből megutáltatni. A harmadik pedig maga a téma: a féltékenység és bizalmatlanság megjelenése a kapcsolatban, a kutakodás és vájkálódás a kedvesünk múltjában. Szerintem nem sok olyan ember van, akit ez a téma nem érint nehezen és őszintén szívére téve a kezét azt mondaná, hogy ő sohasem volt még féltékeny, pedig a gond valójában ott kezdődik, hogy magunkban és/vagy kapcsolatunkban nem bízunk eléggé. A filmben nekem nagyon tetszett, hogy ezt végül Stacey is felismerte és bár nem igazolást keresett tetteire, így, hogy mégis azt talált, csak sokkal fájóbb és mélyebb lett az egész. És igazabb, őszintébb is.

Viszont ezeket leszámítva nem több ez a film, mint egy csip-csup délutáni mozi; bár helyenként a vijjogó és ugrándozó szőke nők nekem már szinte sok(k)-ként hatnak és irritálóak is. De a téma, Brittany Murphy alakítása és egy-egy felismerése utáni fájdalmának félelmetesen hiteles átérezhetősége miatt mindenképpen emlékezni fogok rá.

3/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése