2010. november 15.

Alex és Emma - Regény az életünk

Alexnek (Luke Wilson), a szerencsejáték függő íróra nem épp a legjobbkor tör az alkotói válság: hitelezői 30 napot adtak számára, hogy befejezze a regényét,- amit igazából még el sem kezdett- és törlessze a 100 000 dolláros adósságát, ellenkező esetben a hitelezői végeznek a fiatalemberrel. Mivel számítógépét a nyomaték kedvéért ripityára törték, kénytelen felvenni egy gyorsírónőt. Emma (Kate Hudson) kezdetben inkább megnehezíti a dolgát, de közös erővel lassan összehozzák az 1920-as években játszódó szerelmes történetet. Emma azonban nemcsak a regénybeli szereplők szerelmi gondjait oldja meg, hanem Alex életét is alaposan megváltoztatja. (port.hu)

Tegnap volt az a kb. havonta 1 nap, amikor bekapcsoltam a tv-t. Véletlenül épp erre a filmre bukkantam, és olyan kis kedvesnek, könnyednek, kikapcsolósnak tűnt, hogy jól le is ragadtam nála. :)

Igazából a vége már az elején sejthető, így hát ez sem több egy kis tingli-tangli romantikus komédiánál, de valami miatt mégis megragadott. Tetszett az, ahogy a regény megelevenedett a képernyőn, tetszettek az örökké változásban lévő karakterek és az, ahogyan a történet "magát írta". Kedves, piszkálódós-évődős tréfák, szimpatikus karakterek, és egy kis plusz, ahogyan a valóság és a regény világa összekapcsolódik, majd egymást segítve vezet happy endhez. Könnyed, szórakoztató, semmi komolyság. Ha épp csak ennyi elvárásunk van egy filmmel szemben, akkor ez pont jó lesz egy estére.

4/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése