2010. december 25.

Egyiptom hercege

Rabszolgának született. Királyok nevelték. Vezér lett belőle. Történetét az egész világ ismeri, milliók tisztelik a nevét, ő Mózes. Az Egyiptom hercege az örökség és a sors epikus igényű drámája. Mózes története és útja a rabszolgától a hercegen át a felszabadítóig, évezredeken át fennmaradt, nemzedékek sorát nyűgözte le a hit, remény és szabadság időtlen témáival. A DreamWorks első egész estés animációs filmjéhez az Oscar-díjas Hans Zimmer írt dalokat és zenét. A film káprázatos képi világán pedig több mint 350 animátor, művész és technikus dolgozott. (port.hu)

Rajzfilmek terén (is) eléggé le vagyok maradva, így aztán mindig lecsapok azokra, amikről már sokat és sokszor hallottam.

Igazából ennek a filmecskének leginkább a főcímdala volt ismerős számomra, nyilván nem véletlenül. A történet egész jól lekötött, még annak ellenére is, hogy nem voltak benne nagy szemekkel néző, cuki-muki szőrmók állatok, jó poénok vagy egy épkézláb romantikus szál. Inkább klasszikus "mese" ez, nem is feltétlenül gyerekeknek - sőt, a csapások környékén én kimondottan élveztem, hogy rajzolt figurákat és rajzolt szörnyűségeket látok. Összességében tehát nem volt rossz, még így 12 évvel a készítése után sem.

4/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése