2011. június 30.

Diploma után

Ryden (Alexis Bledel) tökéletesen megtervezte az életét. Diploma, menő állás, bulizás a legjobb barátokkal (Zach Gilford), és végül a nagy Ő megtalálása. A terv azonban már a legelején totális csődöt mond, mert a lány nem talál munkát, és jobb híján kénytelen hazaköltözni dilis családjához. Innen egyetlen vészkijárat van: jó melót kell szereznie. De az meg mit ér szerelem és barátok nélkül? A sablonoktól mentes, fergeteges romantikus komédia Michael Keaton, Jane Lynch és Carol Burnett remek alakításával szórakoztatón bizonyítja, hogy az ember akkor is elégedett lehet az életével, ha az éppen fenekestül fordul fel! (port.hu)

Igazság szerint halvány setét fogalmam sincs arról, hogy ez a film miről akar szólni. 88 perc időkitöltés, semmi más. Bugyuta, idegesítő szituációk követik egymást és ideges leszek, ha arra gondolok, hogy Gilmore-ék Roryja miatt mennyire lelkesen startoltam rá.

Vágynék mondanivalóra, de nincs olyan, amit el tudnék fogadni, azt pedig már rég tudom, hogy a diploma megszerzése után sem a rózsaszín, plüss-szívecskékkel dekorált álomvilág vár majd. A karrier nem minden? Ó, ugyan már, szerelemből nem lehet megélni. A legbugyutább család is a családod, amire mindig számíthatsz? Jaj, hát ez már lerágott csont. A nagy őt nem kell keresned, mert már rég ott áll melletted? Jaj, ugyan már, tegye fel a kezét az, aki nem filmfőszereplő és mégis megtörténik vele ilyesmi. A világ minden gondjára megoldás egy jégkrémszelet? No comment, pedig még mindig ez a legutolsó szlogen a legesélyesebb a film fő üzenetének szerepére.

Vagy, ha már mondanivaló nincs, vágynék a beharangozott fergeteges vígjátékra. Csak sajnos nincs min nevetni. Minden lapos és unott: a poénok, a sztori, a karakterek... még a szolid-szelíd, rendezett, kék szemű, enyhén neurotikus Roryé is.

Nagy-nagy csalódás. Egyedüli örömöm, hogy egyetlen magas, vékony, szőke, kék szemű, csábító modorú pasi sincsen benne, mert olyat most rosszul esne viszontlátnom.

2/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése