2012. február 27.

Árvaház

Laura árvaházban nőtt fel. Harminc évvel később a férjével és a hétéves kisfiával visszatér az ódon, elhagyott épületbe. Szeretné felújíttatni a régi házat, ahol fogyatékos gyerekeket gondoznának. A sajátos környezet megmozgatja a kis Simon fantáziáját. Különösen, amikor elmondja, hogy kapcsolatba került egy szellemfiúval. Laura férje, Carlos szerint fia csupán így akarja felhívni magára a figyelmet. Az asszonyt nyugtalanítja Simon és Tomás kapcsolata, saját régi, felkavaró emlékei is előtörnek. Közeleg a megnyitó napja, Laura pedig egyre inkább úgy érzi, hogy veszélyben a családja. (port.hu)

Egy barátnőmmel ellátogattam a spanyol filmklubba - kicsit aggódtam ugyan, de szerencsére nem volt gond, hogy én nem tudok spanyolul, ugyanis volt magyar felírat a filmhez. Az viszont nagyszerű volt, hogy nem egyedül kellett megnéznünk, ugyanis egy-egy jelenetnél igencsak szorítottuk a karfát, na meg néha egymás kezét is...

A film ugyanis hátborzongatóan ijesztő. Na persze nem zombitámadásra kell számítani, hanem kicsit olyan, mint a Hatodik érzék, de valójában sokkal jobb annál. Szépen fényképezett film, gyönyörű és megható befejezéssel. Ereje talán sokkal inkább ebben rejlik, nem pedig a horrorisztikus vonásokban. A Belső tengerből ismert főszereplőnő pedig egyszerűen zseniális.

Újabb bizonyítékot találtam tehát arra, hogy a spanyol filmek nagyon jók! A faun labirintusa is egy egészen hasonló, szintén rémületes, ám annál sokkal többet adó, megrázó alkotás.

4/5 (mert azért az mégsem járja, hogy ennyire rám ijesztenek...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése