2013. szeptember 3.

A Jane Austen könyvklub

Öt nő és egy férfi találkozik időről-időre, hogy megvitassa a kiváló írónő, Jane Austen műveit. A napjaink Kaliforniájában élő klub tagjai lassan ráébrednek arra, hogy bár két évszázad eltelt azóta, és egy óceán választja el őket Angliától, a népszerű írónő regényeinek hősei, Emma, Mr. Darcy és a Bennet-lányok valójában ugyanolyan problémákkal, szívfájdalmakkal és érzésekkel küszködnek, mint ők. Az elvált Sylvia, az idősödő Bernadette, a félrelépésről fantáziáló Prudie és a többiek a könyvekből és egymásból merítenek vigaszt, erőt és bölcsességet. (port.hu)

Jó hangulatú film, kedves, finom humorral, szerethető, emberi hibákat elkövető, de változni és változtatni tudó karakterekkel, sok-sok könyvvel, gyengéd barátsággal, jól eső romantikával és persze a megunhatatlan Jane Austen-történetek világának fel-felidézésével.

Egyszerűen nem tudok többet írni, mert ez egy olyan típusú lelket simogató és mosolyra fakasztó film, amit leginkább receptre kellene felírni magány, búskomorság és unalom ellen. Kellemes kikapcsolódást nyújt, ha hagyjuk, hogy magával sodorjon.

5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése