2013. szeptember 24.

Csodás álmok jönnek

Dr. Chris Nielsen és felesége, Annie házassága fájdalmasan megtört két gyermekük halála után. Az asszony nem tudja magát túltenni a történteken, noha Chris mindent megtesz közös életük érdekében. Négy évvel később egy balesetben Chris is meghal. A Paradicsomba kerül, amely fantasztikusabb hely, mint valaha is gondolta volna. Albert védőangyal segítségével Chris rátalál gyermekeire és kedvenc kutyájára. Az örökkévalóságban megvárná feleségét, de megtudja, hogy balesete után Annie öngyilkosságot követett el. Chris a védőangyal segítségét kéri felesége lelkének felkutatásához a reménytelen alvilágban. (port.hu)

Gyerekkorom egyik meghatározó filmélményét elevenítettem most fel ezzel a régóta tervezett újranézéssel.

Szinte hihetetlen, hogy mennyi minden együtt van ebben a filmben! A színészóriás Robin Williams nagyszerű alakítása mellett itt a látványvilág is annyira páratlan és megkapó, hogy az ember szinte még a festékszagot is érzi, ahogy Chris átgyalogol felesége festményén, az alvilágban pedig szinte libabőrösök leszünk a hidegtől és a sivárságról, ezért gyorsan szorosabbra is húzzuk magunkon a pulóvert. A történet igazán szívhez szóló és olyan értékeket tolmácsol, amik manapság már eltűnőben vannak. Mégsem lesz mindez szentimentális, szirupos és émelyítően édes; a film végig ügyesen egyensúlyoz a kiábrándító, fájdalmas, sötét valóság reményvesztettsége és a fantázia, a remény és szeretet által színesre festett jövő lehetősége között.

Vajon tényleg létezik olyan szerelem, ami nemcsak a síron túl is tart, de még a mennyország és a pokol közti távolságot is képes áthidalni és a legsötétebb kétségbeesést is legyőzi?
Azt hiszem azért kellenek az ehhez hasonló jó filmek, hogy elhiggyük: erre a kérdésre akár igen is lehet a válasz.

5/5


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése