2013. november 5.

Gru

Nem illik az idilli kertvárosi képbe a fekete ház a kiszáradt kertjével. Hátha még a környéken lakók sejtenék, hogy titkos búvóhely lapul alatta. Itt él és dolgozik a velejéig gonosz Gru, aki a zsugor- és fagyasztósugara, valamint a különféle légi és szárazföldi harceszközei révén mindenkit elsöpör az útjából, aki keresztezi terveit. Gru legújabb terve az, hogy ellopja a Holdat. Úgy tűnik nincs senki, aki képes lenne megakadályozni ebben. Senki, hacsak a három árva kislány nem. Margo, Edith és Agnes talán még Gru szívét is meglágyítja. (port.hu)

Az unokatesóm áradozott erről a rajzfilmről, és hogy őszinte legyek, elég szkeptikusan hallgattam. Aztán amikor kölcsön is adta, halogattam a megnézését, pedig kár volt.

Ahhoz a gyermeteg meséhez képest, amire számítottam, friss és eredeti tudott lenni. Végre most a rosszfiú volt a jófiú, végre igazi gonosztettek elkövetéséhez szurkolhattunk! Aztán persze csökkent a lendület, nőtt a történet kiszámíthatósága és egyre több "szokásos" érzelmi húrt kezdett pengetni... Persze a megszokottság nem von le ezek értékéből, csak eredetiségéből.

Mindenesetre kedves és szívmelengető volt a befejezés, Grut megszerettük, a mignonokon jókat nevettünk, a három kislányt pedig szívünkbe zártuk.

4/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése