2014. december 27.

Hipervándor

David (Hayden Christensen) fulladás közben fedezi fel, hogy különleges képességgel rendelkezik. Ő Vándor, aki képes egyetlen pillanat alatt bárhová eljutni a Földön. Vágyainak semmi sem szab gátat, bármilyen falon vagy biztonsági rendszeren át tud hatolni. Ám egy nap rájön, hogy vadásznak rá, ráadásul természetfeletti adottságával nincs egyedül. Cox (Samuel L. Jackson) és szervezete évszázadok óta kíméletlenül vadásznak a Vándorokra és a családtagjaikra. David mindent elkövet, hogy megmentse apját (Michael Rooker) és a szerelmét, Millie-t (Rachel Bilson). (port.hu)

Újabb véletlen filmválasztás, ám ezúttal a szerencsétlenebb fajtából. Az ötlet, a teleportálás képességével rendelkező hétköznapi főhős, ugyanis szerintem nagyon jó, főleg, mert ez a tulajdonság időnként mindenkinek nagyon jól jönne...

A gond inkább a megvalósítással volt. Mondhatnám azt viccelődve: hiába láttunk viszont két jedi-lovagot is, az erő már nincs velük... Hayden Christensent már Anakinként sem szerettem túlzottan, nem csoda hát, hogy Samuel L. Jackson sem tudott még megbocsátani neki viselt dolgaiért, ezért üldözte ilyen elszántan. Én viszont inkább színészei képességeinek hiánya miatt voltam rá pipa, bár az tény, a cuki "alulról fölfele nézünk csábosan" beállásai miatt a volt gimis osztályfőnökömtől minimum egy dicséretet kiérdemelne, megvalósította ugyanis ezzel azt, amit annak idején a tablófotózáson egyikünknek sem sikerült... A barátnője is elég kis jellegtelen, barátja-harcostársa pedig hiteltelelen figura, akiről nehezen tudom elhinni, hogy érdemben fel tudná venni a harcot a rosszfiúkkal.

A technikai kivitelezésről nem tudok nyilatkozni, mivel engem általában nem ez köt le egy filmben, de azt hiszem elviseltem volna kicsit ütősebb látványelemeket is. Viszont az szerintem mindent elárul, hogy az egész filmből a legemlékezetesebb az a rész lesz számomra (mármint ha lesz egyáltalán ilyen), ami a római Colosseumben játszódik.

Az ígéretes felütés után tehát valahogy elaprózódott a film és már nem nagyon tudott lekötni, inkább csak amolyan "essünk túl rajta" felkiáltással néztem végig.

2,5/5

2 megjegyzés:

  1. Húúú, te aztán nagy filmnéző vagy! Gyűjtök ötleteket tőled!
    Lesz blogod is, nem filmes, hanem olyan blogos blog rólad? Úgy szerettem valaha!

    VálaszTörlés
  2. Á, nem is nézek olyan sok filmet, ezek a bejegyzések évek alatt jöttek össze. És 20 még most is van piszkozatban, de némelyik filmet lassan újra kéne néznem, mert már alig emlékszem rájuk, úgy meg már nem könnyű írni róluk... :)
    Köszönöm, aranyos vagy, de azt a blogot már nem tervezem folytatni. Ellenben a sütiset igen! ;)

    VálaszTörlés