2009. május 23.

Édeshármas

Egy számítógépes tévedés következtében két fiú, Stuart és Eddie a gyönyörű, de bolondos diáklányt, Alex-et kapja szobatársnak a kollégiumban. A bizarr tévedés komikus és zavarba ejtő helyzeteket produkál, mert a három fiatal mindegyike között vonzalom alakul ki. Stuart Alex-et akarja, Alex Eddy-re hajt, Eddy pedig - nos, Eddy még azt sem tudja pontosan, hogy a fiúkat vagy a lányokat szereti-e... (port.hu)

Ez a film is egy tipikus, vizsgaidőszak alatti szenvedések csillapítására alkalmas filmecske. Ha másért nem is, hát már azért megéri megnézni, mert iszonyú vidám nevetgélős, hülyéskedős, lötyögős, majomkodós kollégiumi jelenetek vannak benne. ;)

Most már biztos, hogy vonzom az ilyen pucérkodós, mindenkivel eszetlenül össze-vissza kavarós, nemi identitászavaros szereplőket felhalmozós, esetenként többesben hancúrozós filmeket... De az az igazság, hogy eddig még ez volt a legjobb ilyen kategóriás vígjátékféleségem! Az Álmodozókhoz képest például sokkal jobban tetszett, bár igaz, a két film csak hasonló (már csak a 2 srác, 1 lány felállás miatt is), de közel sem azonos kategória.
Igaz, ebben a filmben csak egy-két feneket vagy mellet látunk kivillanni, és olyan igazán durva ágyjelenetet sem mutatnak - viszont amit mutatnak, azon inkább bizsergető gyengédség érezhető.

Nos, nekem az tetszett benne, hogy vígjátéknál és szerelmetes filmnél azért jóval több volt. Volt benne barátság, sok hülyülés, szeretet, szerelem, féltékenység, gyötrődés... és igen, ismét teremtődött egy "kis külön világ", három emberrel: egy mindenki mást kizáró, zárt társaság, ahol a poénokat csak ők értik és minden "betolakodót" elüldöznek. "Bezárkóznak" ugyan, de csakis azért, mert amikor hármasban vannak, kitárul számukra a világ...

Tetszett az, hogy a "röptében a legyet is" stílusú Stuart hogy megváltozott és mennyire jó barátja lett a kezdetben utált szobatársának. Tetszett a főszereplő lány stílusa, a szemöldökének az íve. Szerintem szép nő. És főképpen: tetszettek az "útját kereső" srác, Eddy filozofálgatásai, fejtegetései is. Íme egy gondolat, amit fel is írtam a film végéről és ami tökéletesen megfogalmazza, hogy végül is a film pont erről az "útkeresésről" szólt:

"Olyan ez, mint a nyaralás. Mindent előre eltervezel, de egyszer rosszul fordulsz le az útról és eltévedsz. Olyan hülye helyen találod magad, ami nincs is a térképen. Olyan dolgokat teszel, amire eddig nem volt példa. Az elején talán elveszettnek érzed magad, de a végén ráébredsz, hogy _ez_ az utazás legjobb része..."

4/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése