2011. január 1.

Minden kút Rómába vezet

Beth, az ambiciózus, fiatal New York-i nő (Kristen Bell) egy ideje már kiábrándult a szerelemből, azonban egy viharos római kirándulás teljesen megváltoztatja az életét. Mikor Rómában a szerelmesek kútjából érmét lop, egy sereg furcsa férfi szegődik a nyomába, hogy szerelmével ostromolja. Egy kolbászgyáros (Danny DeVito), egy utcai bűvész (Jon Heder), egy festő (Will Arnett), egy önimádó modell (Dax Shepard) és egy elbűvölő riporter (Josh Duhamel) mind töretlen lelkesedéssel üldözi a lányt, hogy elnyerje kegyeit. De vajon melyik férfi szerelme valódi? (port.hu)

Most őszintén, egy ilyen filmtől mit várhat az ember lánya? Némi kacagást, némi romantikát, jó pasikat és egy csomó előre kiszámítható fordulatot - csak hogy ne kelljen lerágnunk a körmünket az izgalomtól.

Hát, ez esetben meg is kapjuk a magunk szórakozását, meg nem is. Van ugyan egy-két poén, de hogy őszinte legyek, most épp egy sem jut az eszembe, a történet pedig annyira nagyon kiszámítható, hogy kacagás híján az elnyomott ásítozástól fájdult meg a hasam. A mellékszereplők engem kimondottan idegesítettek, egyedül Danny DeVito tudott a sok, hozzá egész egyszerűen méltatlan epizód után egy ici-picit javítani a helyzeten és némi értelmet, no meg érzelemhez hasonló dolgot csempészni a kalamajkába és az ide-oda futkározós, kapkodós őrületbe. Pedig Kristen Bellt Veronica Marsként annak idején nagyon szerettem, de most pont az a vagányság hiányzik belőle, ami a nyomozócsajban megfogott. Egy darabig csetlés-botlása még Bridget Jones-osnak tűnt, de utána már csak idegesítő, céltalan totyorgásnak... sajnos.

Szóval összefoglalva: nagy-nagy csalódás ért most. Lehetett volna egy könnyed, humoros romantikus komédia is, de helyette felszínes, sablonos és fárasztó mese ez, halovány mosolyokkal. Egyszer viszont tényleg el kell jutnom Rómába, de persze nem a film miatt, csak úgy mondom, mert eszembe jutott.

2/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése