2009. február 12.

Hat nap, hét éjszaka


Először is, egy hivatalos ajánló a filmről: Quinn (Harrison Ford) kemény, ámde csöppet sem ambíciózus pilóta, aki rozzant teherszállító gépén fekete fuvarokat vállal egyik trópusi szigetről a másikra. Kényelmes életén esze ágában sincs változtatni. Robin (Anne Heche): sikerorientált és céltudatos nő, egy New York-i magazin szerkesztője, aki újdonsült vőlegényével nyaral egy egzotikus déltengeri szigeten. Egy sürgős munka azonban Tahitira szólítja, ezért repülőgépet bérel, melynek pilótája nem más, mint a laza Quinn. Az össze nem illő pár (vagy mondjuk úgy: tűz és víz) "repülőtörést" szenved egy lakatlan szigeten, s megkezdődik a veszélyes kalandokkal, az annál is veszélyesebb perpatvarokkal, és ami a legveszélyesebb: egy kis románccal tarkított váratlan vakáció, amelyhez foghatót nem reklámoznak utazási irodák. És akkor még említést sem tettünk a váratlanul felbukkanó vérszomjas kalózokról, akik a szigeten rejtegetik összerabolt kincseiket. (port.hu)

Hát, ezt most rövidre fogom: képzeld el, ahogy a hol épp leszbikus, hol épp hetero Anne Hache... vagyis inkább, ahogy számomra ismerős: Marin a Men in Trees-ből összejön a Jóbarátok Rossával, majd pedig "lecseréli" a kiöregedett Harrison Fordra... Ugye, elég képtelen? Hát maga a film is az. Arról nem is beszélve, hogy nem kicsit untam, úgyhogy volt időm elgondolkozni, hogy ha valaki minden cucc nélkül landol egy lakatlan szigeten, akkor hogy a túróban lesz nála egyszer csak egy halom tiszta, vakítóan fehér ruha; mikor és mivel tudja szőrteleníteni a lábát; és úgy mellesleg, mikor lesz ideje már felébredés előtt(!) kisminkelni magát?

Na, mindez mellékes, mert, noha nem számítottam semmi mélyenszántó mondanivalóra, csak egy kis kikapcsolós délutáni mozizásra, számomra még így is elég nagy csalódás volt a film... Nemcsak a szinkron idegesítően rossz, de sajnos arra jutottam, Rossnak is, Marinnek is jobb lett volna megmaradni a "kaptafánál", de ami még rosszabb: Harrison Ford bár tény, hogy "jól tartja magát", és a film felében kinyitott ingben és shortban parádézott, hogy ezt bizonyítsa (wow, nincs ám egy pici pocak sem!), azért csak nagyon megöregedett... És bár még mindig csinálja azokat a huncut, kisfiús mosolyokat, amik miatt nemrég még bele is szerettem, de ez már sajnos nem ugyanaz...

3/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése