2013. május 30.

Tűzszekerek

A két megszállott futó, Harold (Ben Cross) és Eric (Ian Charleson) vérre menő küzdelmet vívnak egymással a győzelemért. Eric, az elszánt skót misszionárius Isten dicsőségéért fut, míg Harold a győzelmeivel akarja bebizonyítani jogos helyét a társadalomban. Ők ketten képviselik Angliát az 1924-es párizsi olimpián, s miután a futás mindkettőjük számára az életet jelenti, így küzdelmeik során hihetetlen indulatok és ellentétek feszülnek közöttük. (port.hu)

Ciki, nem ciki, én ezt a filmet most láttam először. Nem sokat tudtam róla, csak azt, hogy futókról szól és az a bizonyos híres Vangelis dal felhangzik benne.

Szerencsére azonban ez a film sokkal több ennél! Szól kitartásról, harcokról másokkal és önmagunkkal, barátságról, tiszteletről, önmagunk elfogadásáról és elfogadtatásáról.

Nem egy pörgős történet, szépen apránként bontakozik ki és ugyanilyen tempóban ismerjük meg a szereplőket, akiket viszont innentől már viharos gyorsasággal tudunk megkedvelni. Van okunk (és időnk is) elgondolkozni mindazon, amit a futás és a verseny szimbolizál.

5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése