2010. július 27.

Az időutazó felesége


A férfi harminc éves volt, amikor találkoztak, a lány csak hat. A férfi harminc éves volt, amikor összeházasodtak, a lány huszonkettő. A férfi különleges genetikai hibával született: előre megjósolhatatlan pillanatokban, irányíthatatlanul kizuhan a saját korából, és egy más korban, más helyen jelenik meg, hogy azután előbb-utóbb visszasodródjon félbeszakított életébe. Egyetlen biztos pontja a lány, akihez mindig visszatér. Minden meg is történik köztük, ami hétköznapi szerelmesekkel megtörténhet: csak nem a szokásos sorrendben. De öregen és fiatalon, váratlan helyzetekben és vágyott pillanatokban is nagyon szeretik egymást. Csak két dologtól félnek: nem tudják, közös gyerekük örökli-e a betegséget, és nem tudják, mikor jön a halál. Mert azt tudják, hogyan jön: mindketten látták már a férfit lőtt sebbel meghalni. Igaz, akit bármerre sodorhat az idő, az nem hal meg teljesen. (port.hu)

Szép, kedves, kellemes szerelmi történet, sírós is, nevetős is. Olyan szívet melengető fajta, de mégsem túl rózsaszín. Mondhatnánk, hogy semmi extra, de hát mégis extra az időutazós dolog miatt. Egyébként talán ez az első film, amiben nem zavarnak az időutazás miatt fellépő logikai bukfencek - naná, hiszen leköt az egész történet érzésvilága és jól érzem magam közben. Nem értem, miért írják sokan, hogy nehéz követni a szálakat, amikor szerintem meg minden olyan természetes, hiszen ez a két ember igazán összetartozik, az összes, sorsukat megnehezítő körülmény ellenére is. Mindig jól esik ilyet látni.

Rachel McAdams törékeny bája jól ellensúlyozza karakterének erős akaratú kitartását, Eric Bana pedig ismét megdobogtatja a női szíveket. De ne feledkezzünk meg a gyerekszínészekről is, szerintem nagyon ügyesek és igazi átéléssel játszanak.

Sajnálom, hogy nem olvastam a regényt, aminek alapján a film készült, de ezt majd igyekszem pótolni. Az alapötlet mindenképp nagyon eredeti, de az írott változat állítólag jobb, alaposabb, részletesebb, mint a film, s mivel a film nagyon tetszett, ennél jobb ajánlólevél nem is kell hozzá.

4/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése