2009. március 27.

Anyád napja

Charlotte (Jennifer Lopez) végre megtalálta álmai férfiját, vele együtt viszont megkapta rémálmai anyósát, Violát (Jane Fonda) is, aki a televízió primadonnája volt míg a közelmúlban ki nem rúgták. Viola most attól retteg, hogy hamarosan elveszti a fiát, ahogy elvesztette imádott munkáját is. Elhatározza hát, hogy a világ legrosszabb anyósává alakulva örökre elijeszti Kevin újdonsült menyasszonyát. Charlie nem esik kétségbe, és úgy dönt, felveszi az elé vetett kesztyűt. Megkezdődik a harc, amelynek nem kisebb a tétje, mint hogy melyikük legyen a család Első Asszonya. (port.hu)

Igazából csak azért néztem meg ezt a filmet, mert még mindig nem tudtam elhinni, hogy Jane Fonda 70 évesen is ilyen szuperül tud kinézni. Pedig tud! Igaz, ebben a filmben teljesen más a szerepe, mint a Georgia rule-ban; de inkább nem is szépítek a dolgon és leírom, hogy hisztizik, hisztériázik, ordít, üvölt, gonoszkodik, bőg, s eközben összes arcizma megfeszül. És igen, azért vannak ráncai. Viszont estélyibe öltözve... hihetetlen. És... hát szerintem tuti van ebben szerepe némi photoshop-os utómunkának. Nem, nem gonoszkodásból írtam, de azt szokták mondani, a nők kezén és nyakán szokott látszódni, hány évesek is valójában. Nos, photoshop-gyanakvásomat épp ez támasztja alá. az ő bőre ugyanis a nyakán olyan hamvas, mint egy tizenévesé.

Jennifer Lopeznek pedig még mindig drabális méretű a feneke. ;) Ez legalább kárpótol, sőt, gonosz kis kárörömmel tölt el. És még mindig ugyanazt a kis szerencsétlen "csóró lány vagyok, de szép a lelkem" szerepet játssza, mint legutóbb a Ralph Fiennes-os filmben (nem véletlenül nem emlékszem a címére... annyira idegesített, hogy gyorsan száműztem az emlékét is). Sőt, visszagondolva valahogy úgy érzem, nincs is rendesen "kibontva" ez a karakter.

A férfi főszereplő, Michael Vartan, viszont még mindig szörnyű helyes és olyan aranyosan mosolyog, hogy az ember lánya legszívesebben megölelgetné a monitort... :) Ugyanakkor bosszantó, hogy a két nő épp miatta kap hajba, ő pedig mindebből semmit sem vesz észre.

A sztoriról nincs sok mondanivalóm... Elég lapos, felejthető, közhely-puffogtató és helyenként már idegesítően gagyi. A Jane Fonda által alakított karakter eleinte még tetszett is, mármint olyan értelemben, hogy egyedinek találtam. Például a film elején, mikor a 17 éves "utódjával" készít riportot, az egy jó jelenet. Csak aztán unalmassá, lapossá vált a történet. A különféle filmekben már unalomig ismételt oda-vissza "kibabrálós" technikák lettek felvonultatva, majd pedig az egész kimerült abban, hogy J.Lo ártatlan nézésű, nyuszika szemeibe kellett volna beleszeretnünk, illetve a félig megháborodott anyósán sajnálkoznunk. Így lett a filmből egy egyszer, lehetőleg félálomban vagy evés közben nézhető, béna kis vígjáték.
Azért kár érte.


2/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése