2009. december 27.

Az örömapa

Nagyot tévednek azok, akik azt hiszik, hogy egy esküvő egyszerű és nagyszerű dolog! Az ember lánya, aki még csak nemrégen született meg és még alig húsz éves, egyszer csak azt mondja: megismertem egy fantasztikus srácot és hozzámegyek! Természetes a fiú szörnyű, a szülei kimondottan borzalmasak, az esküvő pedig maga a megtestesült lidércnyomás. George Banks (Steve Martin) mindössze azt szeretné még tudni, hogy egyedül ő, az örömapa érez így? (port.hu)

Réges-régi, már sokszor látott vígjáték, ami igazából az apa, Steve Martin évődései, lightos idegrohamai és kiborulásai kapcsán válik viccessé. Persze minden akörül forog, hogy aggódik a lányáért, fél elengedni, és ezt végig érezhetjük is, pont ez az, ami miatt nem válik gagyivá a történet. Sőt, a végén még megható is, de anélkül, hogy valami nyálasba torkollana.

Szóval vidám, kedves film, és semmit sem veszít bájából, akárhányszor is nézzük újra. Az "elkerülhetetlen" természetesen attól még bekövetkezik, de az "örömszülők" (Diane Keaton és Steve Martin) olyan jól kiegészítik egymást és olyan szilárdan állnak egymás mellett, hogy kétségünk sem lehet afelől, hogy a dolgok a normál kerékvágásban haladnak tovább.

4/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése